• Daria Zawada

[NEWS]: Mapy Google stają się mediami społecznościowymi

Mapy Google udostępniają użytkownikom własne profile, które inni użytkownicy mogą śledzić. Będzie można również śledzić wszystkie przesłane przez nich zdjęcia, filmy i recenzje.


Google zmienia Mapy w swego rodzaju sieć społecznościową, udostępniając każdemu użytkownikowi własny profil wypełniony zdjęciami i recenzjami, które przesłali.

To rozszerzenie pilotażowej funkcji wprowadzonej w zeszłym roku, która umożliwiła użytkownikom obserwowanie wybranych Lokalnych przewodników i otrzymywanie ich najnowszych aktualizacji.


Po sukcesie uruchomienia pilotażowego Google rozszerza tę funkcjonalność na całym świecie, aby obejmowała wszystkich użytkowników.

„Dzisiaj rozszerzamy tę funkcję i zaczynamy wprowadzać ją na całym świecie. Jeśli użytkownik Map Google udostępnił publicznie zdjęcia, recenzje lub listy miejsc, możesz teraz obserwować je i otrzymywać ich rekomendacje, porady i aktualizacje dostarczane na kartę Aktualizacje w Mapach Google. Więc następnym razem, gdy znajdziesz kogoś, kto udostępni pomocne zdjęcia menu na wynos, listy najbardziej przestronnych parków w Twoim mieście lub inspirujące zdjęcia lokalnych sklepów i usług, możesz być na bieżąco ze wszystkimi rekomendacjami tej osoby ”.

Profile Map Google będą zawierały filtry tematów, dzięki którym zobaczysz miejsca i firmy, którymi użytkownicy najczęściej udostępniają informacje.


Użytkownicy mogą również napisać krótki slogan, który pojawi się pod ich zdjęciem profilowym w bardzo charakterystyczny dla Instagrama sposób.


Oto przykład tego, jak wygląda profil w Mapach Google:

Zarządzanie swoim profilem w Mapach Google


Każdy użytkownik Google, który publicznie udostępnił zdjęcia, recenzje lub listy miejsc, będzie mógł zarządzać swoim własnym profilem w Mapach Google.


Po pierwsze - nikt nie jest zmuszany do posiadania profilu publicznego. Każdy może zdecydować czy wyświetlać takie informacji lub nie pokazywać rzeczy, które udostępnił w Mapach Google.


Użytkownicy będą również mieli możliwość ograniczenia swojego profilu, co oznacza, że ​​nowi obserwujący będą musieli zostać zatwierdzeni, zanim będą mogli przeglądać treści.


Użytkownicy mogą też pozostawić swój profil całkowicie otwarty, aby wszyscy mogli go obserwować. Wszystkie te ustawienia można dostosować na stronie profilu.



www.SEOmotive.pl | www.DajSieZnalezc.pl | www.Siadaczka.com


29 wyświetlenia
 

+48 48 386 83 33

© COPYRIGHT 2014-2019 | SEOMOTIVE.PL | ALL RIGHTS RESERVED | POLITYKA COOKIES | RODO